Sydfyn, Tåsinge og Langeland

Forslag til grupperejse

Portbygning ved Valdemars Slot

3 dage


Tag med på en naturskøn tur gennem Sydfyn til Svendborg, hvorfra vi besøger slotte og godser på Tåsinge, Langeland og Fyn og hører spændende historier fra både fortid og nutid

Dag 1
Efter opsamling ned gennem Jylland passerer vi den gamle Lillebæltsbro og nyder udsigten til Middelfart og Strib, før vi fortsætter via Assens til Fåborg, hvor vi gør ophold for at opleve den idylliske købstad med de mange charmerende huse. Frokosten nydes på Restaurant Skovlyst i de naturskønne Svanninge Bakker. Vi fortsætter ad kystvejen mod Svendborg og passerer mange små landsbyer med velholdte bindingsværkshuse undervejs.

Vel ankommet til Svendborg kører vi en rundtur for at tage byen i øjesyn, hvorefter vi tjekker ind på Hotel Svendborg i centrum. Der er aftensmad på hotellet, og aftenen er til fri disposition.

Dag 2
Efter morgenmad på hotellet passerer vi det smukke Svendborgsund for at besøge den gamle skipperby Troense på Tåsinge. Herefter går turen til Valdemars Slot, som er opført af Christian IV i 1639-44 som bolig til sønnen Valdemar Christian. Her får vi en guidet rundvisning og fortsætter forbi Ambrosius-egen, et over 500 år gammelt og meget anseligt egetræ opkaldt efter digteren Ambrosius Stub, der opholdt sig på slottet i perioden 1741-52.

Efter endt besøg spiser vi frokost og fortsætter turen på Langeland, hvor vi skal besøge koldkrigsmuseet Langelandsfortet ved Bagenkop med dets bunkere, kanoner, u-både og jagerfly. Herefter går turen til Skovsgård Gods, der drives af Danmarks Naturfond som økologisk landbrug.

Her er der mulighed for at nyde omgivelserne og besøge de tre museer, Tyendemuseet, Vognmuseet og Skovbrugsmuseet, som er en del af godset.

Vi kører nu tilbage over Tåsinge og gør ophold ved Landet Kirke, hvor kæresteparret, cirkusprinsessen Elvira Madigan og den svenske løjtnant Sixten Sparre ligger begravet på kirkegården. Til aften når vi frem til Hotel Svendborg, hvor vi spiser aftensmad og har aftenen til egen rådighed.

Dag 3
Når vi har spist morgenmad, forlader vi hotellet for at køre til Egeskov Slot, hvor der er mulighed for at nyde det imponerende parkanlæg og slottets store samling af veteranbiler og -fly. Hvis man har mod på det, er der også lejlighed til at forsøge at komme igennem parkens labyrinter. Vi fortsætter til Tøystrup Gods ved Ringe, hvor vi spiser frokost, ligesom værtsparret fortæller lidt om stedets historie.

Herfra begynder hjemturen efter tre oplevelsesrige dage i et af Danmarks smukkeste områder.

INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • Frokost på Restaurant Skovlyst, Svanninge Bakker
  • 2 overnatninger på Hotel Svendborg med morgenmad og aftensmad
  • Entré til Valdemars Slot
  • Frokost dag 2
  • Entré til Langelandsfortet
  • Entré til Egeskov Slot (kan fravælges)
  • Frokost på Tøystrup Gods
  • Rejseleder
Scroll to top