Stockholm – Nordens Venedig

Forslag til grupperejse

5 dage


Oplev den svenske hovedstad med kongelige slotte, historiske seværdigheder og smukke udsigter på sejlture mellem de talrige øer, som byen er bygget på

Dag 1
Vi sejler med færgen Frederikshavn-Göteborg, og undervejs nyder vi en morgenkomplet. Fra Göteborg går turen mod Stockholm med passende pauser undervejs. Vi når frem til vores hotel først på aftenen, ca. kl. 20.00, hvor vi tjekker ind og spiser aftensmad.

Dag 2
Efter morgenmaden på hotellet tager vi med vores guide på rundtur i Gamla Stan. Turen går bl.a. forbi Stockholms Slot, hvor vi ser vagtskiftet og Storkyrkan, hvor de kongelige vielser fandt sted i 2010 og 2013. Eftermiddagen er til fri disposition i Gamla Stan med mulighed for frokost, shopping, sightseeing m.m. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 3
Efter morgenmaden kører vi ind til centrum, hvorfra vi skal sejle ud til Drottningholm Slot, som er den svenske kongefamilies private residens. En sejltur gennem den stockholmske skærgård, hvor vi oplever en storslået natur. Under opholdet ved Drottningholm Slot skal vi spise frokost i slotscaféen.

Efter endt besøg fortsætter vi ind til Stockholm forbi Globen. Globen er den hidtil største kugleformede bygning i verden og er også Sveriges nationalarena. Den kuglerunde bygning måler 110 meter i diameter og er 85 meter høj, bygget i stål, beton og glas. Her er mulighed for at få en usædvanlig og spektakulær tur 130 meter op i en glasgondol, der kører på ydersiden af Globen, for at nyde en enestående udsigt over Stockholm. Herefter kører vi tilbage til hotellet og spiser aftensmad.

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi ind til centrum, hvor vi skal vi på en sejltur i den stockholmske skærgård – en sightseeingtur i Stockholms historie. Turen starter ved Stockholms imponerende rådhus og rundt om den næststørste bebyggede ø, Kungsholmen. Undervejs passerer vi Stockholms ældste bro, maleriske kolonihaver, grønne kanaler, hvor fine historiske træskibe er fortøjet, og kvarterer, hvor nye boligområder med moderne arkitektur er ved at opstå.

Derefter kører vi ud til Djurgården, hvor der er mulighed for at spise frokost. Djurgården er en nationalpark, der ligger midt i hjertet af Stockholm. Det er en kombination af åbent parklandskab og skov med både kanaler og små lystbådehavne. Det er også her, mindesmærket for den forliste færge Estonia findes.

Endvidere er der mulighed for at besøge det imponerende Vasa Museum, som er en sand magnet for alle med bare en smule interesse for historie. Her kan man opleve det hævede og nu smukt bevarede 1600-tals krigsskib, Vasa. Herefter kører vi tilbage til hotellet og spiser aftensmad.

Dag 5
Efter morgenmaden på hotellet begynder vi hjemrejsen, som går via Linköping og syd om Vättern. Vi gør ophold ved Vättern, før vi forsætter til Göteborg. Om bord på færgen spiser vi aftensmad, og vi er hjemme i Nordjylland sent på aftenen.

INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Færge Frederikshavn-Göteborg tur-retur med morgenkomplet på udtur og aftensmad på hjemtur
  • 4 hotelovernatninger med halvpension
  • Frokost på Drottningholms Slotscafé dag 3
  • Sejltur i skærgården ud til Drottningholm Slot
  • Sightseeing sejltur rundt om Kungsholmen
  • Dansk rejseleder

Inkluderer ikke drikkevarer og eventuelle entréer

Scroll to top