Forslag til gruppetur
1 dag
Nu får du en sjælden mulighed for at besøge naturperlen midt i Storebælt, som også gemmer på masser af spændende og dramatisk historie
Alle kender turen over Sprogø, men de færreste har gjort ophold på øen. Gennem århundreder har Sprogø været lukket land, idet Adam af Bremen allerede i 1070 skrev:
»Mellem Sjælland og Fyn ligger der en meget lille ø, som kaldes Sprogø. Den er en ren røverkule og en ren rædsel for de forbifarende.«
Omkring 1157 byggede Valdemar den Store en borg, hvoraf rester stadig kan ses, og i 1571 blev der opført et herberg for strandede gæster. Under den store pestepidemi i 1710 blev Sprogø med sin passende afsides beliggenhed hjemsted for en karantænestation.
I nyere tid – fra 1922 til 1961 – var Sprogø kendt og berygtet for sin anstalt for »faldne og løsagtige« kvinder, hvilket forfatteren Jussi Adler-Olsen beskæftiger sig med i romanen »Journal 64«.
Sprogø har længe været betragtet som et naturreservat, hvor der yngler omkring 50 fuglearter, herunder edderfugle. I forbindelse med bygningen af Storebæltsforbindelsen, der stod færdig i 1998, blev øens areal firdoblet ved hjælp af inddæmning og opfyldning, bl.a. med materialer fra udgravningen af jernbanetunnellen til Sjælland.
INKLUDERER
- Transport i turistbus
- Kaffe og rundstykker i bussen
- Frokost
- Guidet tur over Storebæltsforbindelsen
- Rundvisning til fods på Gammel Sprogø
- Toretters menu på hjemturen