Sønderjylland og Fanø

Forslag til grupperejse

Ribe

3 dage


Tag med til Sønderjylland, og oplev landets yngste købstad, Esbjerg, samt ferieøen Fanø med skønne strande og et hyggeligt fiskermiljø

Dag 1
Efter endt opsamling drikker vi kaffe og spiser rundstykker i bussen. Vi kører sydpå til Bindeballe Købmandsgaard, et museum, der er indrettet, som købmandsgården så ud i 1897.

Herfra går turen videre til Ribe. Her støder vores guide til, hvorefter vi spiser frokost, inden guiden tager os på en spændende byrundtur bl.a. til Ribe Domkirke. Herefter fortsætter vi til Esbjerg, hvor vi kører en tur på havnen, som er en af Danmarks største. Vi kommer bl.a. ind på de ellers afspærrede områder, inden vi kører til Esbjerg centrum og tjekker ind på vores hotel. Vi mødes senere til aftensmad på hotellet.

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi til den hyggelige by Møgeltønder, som er kendt for Schackenborg Slot og de smukke, gamle huse. Efter frokost går turen til Tønder, hvor guiden fører os gennem byen. Bl.a. kan vi se Drøhses Hus, et af de bedst bevarede gavlhuse fra 1600-tallet, som også indeholder et kniplingemuseum. Bussen kører nu til Højer Sluse, som vi skal se nærmere på. Herfra fortsætter vi langs Vestkyst­vejen over Ballum til Esbjerg. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 3
Når vi har nydt morgenmaden, sejler vi til Fanø og gør ophold i Nordby, hvor vores guide viser rundt i det historiske, maritime miljø. Vi spiser frokost i Nordby, inden turen går videre til Fanø Bad, og vi kører langs med stranden. Turen fortsætter til Sønder Ho, hvor vi går en tur og besøger den gamle kirke. Fanø er i øvrigt en del af Nationalpark Vadehavet. Tilbage på fastlandet går turen nu hjemad. Aftensmaden nydes på en restaurant undervejs.

INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker
  • Besøg på Bindeballe Købmandsgaard
  • 2 hotelovernatninger i Esbjerg med morgenmad og aftensmad
  • 3 gange frokost
  • Færgebillet til Fanø
  • Aftensmad på vejen hjem
  • Rejseleder
Scroll to top