Østrig – Salzburgerland

Forslag til grupperejse

Foto: Tourismus Salzburg GmbH

8 dage


Tag med til Salzburgerland med masser af højdepunkter – lige fra Hitlers »Ørnereden« 1.834 meter over havet til at følge i sporene af Mozart og »Sound of Music« i kulturbyen Salzburg

Dag 1
Undervejs gennem Jylland og Tyskland gør vi flere ophold. Vi spiser aftensmad og overnatter på et hotel i Tyskland.

Dag 2
Efter morgenmad på hotellet går turen til den tysk-østrigske grænse ved Salzburg og videre til forstadsområdet Puch/Hallein, hvor vi tjekker ind på Hotel Kirchenwirt, hvis historie går tilbage til 1570. Undervejs til Østrig gør vi ophold med mulighed for at spise frokost. Hver aften er der mulighed for at opleve hotellets omgivelser på egen hånd, ligesom vi i ugens løb får lejlighed til at deltage i et aftenarrangement med østrigsk musik på hotellet.

Dag 3
I dag skal vi på udflugt til Salzkammergut, som er et spændende naturområde øst for Salzburg. Der venter os store stigninger og flotte udsigter, og vi passerer bl.a. et stort vandfald.

Vi gør ophold i byen St. Wolfgang nær den store sø Wolfgangsee og får her lejlighed til at spise frokost. Her ligger også alpehotellet »Den Hvide Hest«, som instruktøren Erik Balling brugte til optagelse af den musikalske komedie »Sommer i Tyrol« i 1964.

Vi fortsætter ad en smuk bjergrute til Salzburg og når ved aftenstid tilbage til Hotel Kirchenwirt.

Dag 4
Når vi har nydt morgenmaden, kører vi mod vest ind det tyske Obersalzberg og når via byen Berchtesgaden frem til det storslåede natur- og skisportsområde ved Königssee. Herfra kører vi en uforglemmelig tur op på bjerget Kehlstein og nyder den fantastiske udsigt. Der er også mulighed for at deltage i en tur med specialbus helt op til bjergets top i 1.834 meters højde for at besøge Kehlsteinhaus, som var en gave til Hitler på hans 50-års fødselsdag og bedre kendt som »Ørnereden«. Tilbage ved Königssee er der mulighed for at spise frokost og gå tur på egen hånd. Herfra vender vi i løbet af eftermiddagen tilbage til vores hotel, hvor der efter aftensmaden er god tid til at slappe af eller gå på opdagelse.

Dag 5
Dagens udflugt gælder kulturbyen Salzburg, der ikke mindst er kendt for sine berømte festspil, som blev grundlagt i 1920 af komponisten Richard Strauss og afvikles hver sommer. Salzburg er også Mozarts fødeby og hjemstedet for filmatiseringen af »Sound of Music«, der beskriver dramaet om den musikalske von Trapp-familie.

Vi tager på en byvandring for at opleve mange af de kendte steder og vender i løbet af eftermiddagen tilbage til vores hotel.

Dag 6
Vi tager i dag på en halvdagsudflugt rundt i nærområdet Hallein, hvor vi bl.a. skal se sommerslottet Hellbrunn, som blev bygget 1613-19 af fyrst og ærkebiskop Markus Sittikus. Der er også mulighed for at opleve byen på egen hånd, herunder at finde et hyggeligt spisested til dagens frokost.

Dag 7
Efter det sidste morgenmåltid på Hotel Kirchenwirt forlader vi Salzburg-området for at køre op gennem Tyskland, hvor vi igen får en god nats hvil på et hotel undervejs.

Dag 8
Vi spiser morgenmad på hotellet og fortsætter nu mod Danmark med passende ophold undervejs. Vi spiser aftensmad i det sønderjyske, inden vi i løbet af aftenen når frem til Nordjylland.

INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • Hotelovernatning på vej til Østrig med aftensmad og morgenmad
  • 5 overnatninger med aftensmad og morgenmad på Hotel & Gasthof zum Kirchenwirt
  • 4 spændende dagsudflugter
  • Arrangement med østrigsk musik på Hotel Kirchenwirt
  • Hotelovernatning på vej hjem mod Danmark med aftensmad og morgenmad
  • Aftensmad på hjemturen
  • Dansk rejseleder

Frokoster og entréer er ikke inkluderet

Scroll to top