Krakow og Zakopane i Polen

Forslag til grupperejse

Foto: © kilhan - Fotolia.com

7 dage


Krakow betegnes ofte som den smukkeste storby i det østlige Europa, og byen er udpeget af UNESCO som et af verdens vigtigste historiske steder

Dag 1
Vi kører gennem Tyskland med passende pauser frem til vores første overnatningshotel med aftensmad. Hotellet ligger tæt på den tysk-polske grænse.

Dag 2
Efter morgenmaden fortsætter vi turen gennem det smukke Polen. Vores første besøg er koncentrationslejren Auschwitz.

Lejren er i dag indrettet som museum, og mens vi bliver guidet rundt af dygtige guider, kommer vi til at se og høre om de forfærdelige oplevelser, som tusindvis af mennesker var udsat for under holocaust og anden verdenskrig.

Efter besøget i Auschwitz kører vi til det centralt beliggende hotel i Krakow, hvor vi bor de næste fire dage. Aftensmaden nydes på hotellet.

Dag 3
Når vi har spist morgenmad, skal vi på en byrundtur i Krakow med en lokal, dansktalende guide. Turen foregår både til fods og med bus. Byens historie er uudtømmelig! Vi skal bl.a. se det smukke torv med tilhørende markedsplads, den imponerende Mariakirke og de snævre gader til Wavelhøjen med domkirken og kongeslottet. Vi nyder den flotte udsigt over byen og over floden Wizla.

Herefter er der tid til på egen hånd at nyde Krakow, der byder på et væld af butikker og restauranter. Vi mødes igen senere for at spise aftensmad.

Dag 4
Efter endnu en god nats søvn tager vi på en heldagsudflugt til Zakopane, som er malerisk beliggende i Tatry-bjergene i den sydligste del af Malopolska nær den slovakiske grænse. Dette område kaldes for Polens vinterhovedstad. Her skal vi bl.a. en tur i gågaden Krupowski, der altid er fyldt med mennesker og er et overflødighedshorn af butikker og restauranter, så du let finder et sted at spise frokost. Desuden skal vi forbi byens gamle, men velholdte trækirke.

Efterfølgende skal vi se landsbyen Chocolow, der næsten udelukkende består af originale bjergbohuse. Det ligner et frilandsmuseum, men er en levende landsby, hvor husene i regional byggestil er fredede. Efter en indholdsrig dag kører vi tilbage til Krakow for at spise aftensmad.

Dag 5
I dag kører vi ud af Krakow for at tilbringe en fascinerende dag i den legendariske Wieliczka-saltmine, der er en af Europas ældste. Ud over minens historiske vigtighed har de udskårne, fantastiske figurer, monumenter og altertavler betydet, at Wieliczka-saltminen er blevet opført på UNESCO’s fortegnelse over verdens kulturarv. Minen når til en dybde på 327 meter og er over 300 kilometer lang.

Efterfølgende skal vi se selve landsbyen Wieliczka og finde et sted at spise frokost. Vi kører tilbage til Krakow, hvor der bliver tid på egen hånd, inden vi igen mødes for at spise aftensmad.

Dag 6
Efter morgenmaden går turen mod den polsk-tyske grænse, hvor vi tjekker ind på vores overnatningshotel med aftensmad.

Dag 7
Når vi har spist morgenmad, kører vi tilbage mod Danmark med passende pauser undervejs. Vi gør et ophold ved grænsen og kører derfra videre op gennem Jylland.

INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • 2 hotelovernatninger ud og hjem
  • 4 hotelovernatninger i Krakow
  • Entré til Auschwitz
  • Entré til Saltminen
  • 4 heldagsudflugter
  • Dansktalende lokalguide
  • Halvpension på hele turen
  • Dansk rejseleder
Scroll to top