Sydsjælland, Lolland og Falster

Knuthenborg – Foto Finn Brasen

3 dage
Mandag 14. til onsdag 16. september 2020

Pris pr. person kr. 3.195,-
Helpension


Tag med til nogle af landets skønneste egne på denne september-tur

Dag 1
Vi nyder kaffe og rundstykker i bussen, mens vi kører ned gennem Jylland og fortsætter over Fyn og Storebælt til Slagelse, hvor vi spiser frokost.

Herfra fortsætter turen forbi Næstved til Gavnø Slot, der ligger idyllisk på en lille ø i Karrebæk Fjord. Hovedbygningen er opført i begyndelsen af 1400-tallet og ombygget til nuværende rokokostil i 1755-58. Hertil hører en slotpark. Vi får en rundvisning i de smukke omgivelser, inden vi kører til Vordingborg og blandt andet skal se Gåsetårnet, som indtil for 250 år siden dannede den magtfulde hovedport til Vordingborg Slot.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Søpark i Maribo på Lolland, hvor vi bliver indkvarteret og senere spiser aftensmad.

Dag 2
Efter morgenmaden går turen til Krokodille Zoo ved Eskilstrup på Falster. Her kan man, som det eneste sted i verden, opleve alle nulevende krokodillearter.

Vi fortsætter til Stubbekøbing, som er smukt beliggende ved Grønsund på det nordlige Falster. Stubbekøbing er en gammel købstad, og i den ældste bydel kan man se adskillige huse og købmandsgårde, der stammer helt tilbage fra 1800-tallet.

Efter en let frokost skal vi besøge Danmarks Motorcykel-Museum, som huser Nordeuropas største samling af veteranmotorcykler.

Fra Stubbekøbing kører vi til Nykøbing, hvor vi holder pause ved Ejegod Mølle – en smukt restaureret hollandsk mølle fra 1816 med legetøjsmuseum i møllehuset. Derefter går turen over Frederik d. 9.s Bro tilbage til Lolland, og først på eftermiddagen er vi hjemme i Maribo.

Maribo er først og fremmest kendt for at være en domkirkeby, så på eftermiddagens byrundtur kommer vi blandt meget andet forbi domkirken, som ligger lige ned til Maribo­søerne. Om aftenen spiser vi aftensmad på hotellet.

Dag 3
I dag skal vi på en spændende rundvisning i Knuthenborg Safaripark. Vi starter med en guidet tur i staldene. Her besøger vi de smukke giraffer, som bor i Europas største girafstald, de 200 kg tunge tigre, som vi kun er én meter fra, samt de 2.500-3.000 kg tunge næsehorn.

Bussen kører derfefter ud i parken blandt de vilde dyr, hvor guiden fortæller os om dyrene og Knuthenborgs fantastiske historie.

Efter besøget i safariparken fortsætter vi til Tårs for at sejle til Spodsbjerg på Langeland. Vi spiser frokost ombord på færgen.

Fra Langeland går turen til Tåsinge, hvor vi gør ophold og får lejlighed til at genopfriske den ulykkelige kærlighedshistorie mellem Elvira Madigan og Sixten Sparre.

Vi fortsætter videre over Fyn til Jylland, og når vi er tilbage i det nordjyske, spiser vi aftensmad som afslutning på turen.

PRISEN INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • 2 hotelovernatninger med morgenmad og aftensmad på Hotel Søpark i Maribo
  • 3 x frokost
  • Entré og guidet tur på Gavnø Slot
  • Entré til Krokodille Zoo
  • Entré til Danmarks Motorcykel-Museum
  • Entré og guidet rundvisning i Knuthenborg Safaripark
  • Aftensmad på hjemturen
  • Rejseleder

Tillæg for enkeltværelse kr. 500,-

Påstigningsrute 1

[maxbutton id="2"]

Scroll to top