Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn

Gavnø Slot. Foto: Daniel Villadsen

4 dage
Onsdag 8. til lørdag 11. september 2021

Pris pr. person kr. 3.850,-
Helpension under opholdet


Program

Dag 1
Vi nyder vores kaffe og rundstykker i bussen, mens vi kører ned gennem Jylland og fortsætter over Fyn og Storebælt til Slagelse, hvor vi spiser en let frokost.

Herfra fortsætter turen forbi Næstved til Gavnø Slot, der ligger idyllisk på en lille ø i Karrebæk Fjord. Hovedbygningen er opført i begyndelsen af 1400-tallet og ombygget til nuværende rokokostil i 1755-58. Hertil hører en stor slotpark.

Vi får en rundvisning i de smukke omgivelser, inden vi kører til Vordingborg, der blandt andet er kendt for Gåsetårnet, som indtil for 250 år siden dannede den magtfulde hovedport til Vordingborg Slot.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Søpark i Maribo på Lolland, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi østpå via Falster og Bogø til Møn og gør holdt ved Fanefjord Kirke, der er særlig kendt for sine mange kalkmalerier.

Herfra videre til Stege, hvor vi skal besøge samlermuseet Thorsvang, som rummer gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de gode gamle dage. Vi spiser dagens frokost på museet, inden vi fortsætter til Møns østkyst. Her kommer vi forbi det fine og roman­tiske Liselund Slot, der ligger i meget flotte omgivelser ved skoven og vandet.

Fra slottet er der kort afstand til Møns Klint, som er turens næste stop. Her oplever vi det imponerende syn af de op til 128 meter høje kalkskrænter.

Efter rundturen på Møn vender vi hjem til Maribo, hvor der er aftensmad på hotellet.

Dag 3
Vi spiser morgenmad på hotellet og kører derefter til Nykøbing Falster, som er en gammel købstad med en fin bymidte omkring Klosterkirken fra det 15. århundrede.

Turen går dernæst tilbage til Lolland og mod den sydlige kyst til fiskerlejet Nysted – en malerisk by med små snørklede gader, idylliske huse og en stemningsfuld havn.

Vi spiser en let frokost i Nysted og skal herefter se byens kendte seværdighed – det flotte Aalholm Slot – som fra 1300-tallet var sæde for den kongelige lensmand og tilhørte kronen indtil 1726.

Efter timerne ved Nysted vender vi midt på eftermiddagen tilbage til Maribo, hvor der bliver mulighed for at gå på opdagelse i domkirkebyen på egen hånd inden aftens­maden på hotellet.

Dag 4
Vi forlader hotellet efter morgenmaden hvorefter vi kører til Lollands største by, Nakskov, på øens vestside. Her ser vi blandt andet byens velbevarede historiske stræder med de fine bindingsværkshuse.

Vi fortsætter til Tårs, hvorfra vi tager færgen til Spodsbjerg på Lange­land. Om bord på færgen spiser vi frokost. Vi passerer Rudkøbing og kører over Langelandsbroen og Siødæmningen til ­Tåsinge. Ved Bregninge Kirke – som er én af landets højest beliggende – holder vi en pause og nyder den flotte udsigt.

Herefter går turen over Fyn og videre hjemad.

PRISEN INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • 3 overnatninger på Hotel Søpark i Maribo med aftensmad og morgenmad
  • 4 x frokost
  • Udflugter til spændende seværdigheder og flot natur inkl. entréer
  • Rejseleder

Tillæg for enkeltværelse kr. 600,-

Påstigningsrute 1

Scroll to top