Sydfyn, Tåsinge og Langeland

Svendborgsund. Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

3 dage
Torsdag 26. til lørdag 28. august 2021

Pris pr. person kr. 2.950,-
Mere end halvpension


Program

Dag 1
Vi drikker morgenkaffe og spiser rundstykker på vejen ned gennem Jylland. Turen fortsætter over Lillebælt til Fyn, og sidst på formiddagen ankommer vi til Svendborg.

Første besøg er på Danmarks Forsorgs­museum på byens gamle fattiggård. Her skal vi på en spændende og tankevækkende rundvisning – og høre om de mange skæbner, som levede på samfundets skyggeside. Vi spiser frokost i museets gård, inden der bliver tid til at gå rundt på egen hånd på museet.

Vi mødes derefter igen for at tage på guidet tur med bussen i Svendborg og nærmeste omegn. Midt på eftermiddagen kører vi til Thurø, hvor vi skal besøge bryggeriet Ø-Bryg. Her vil bryggeren Erik vise rundt og fortælle, hvordan og hvorfor han valgte at gøre sin hobby til en levevej. Vi får selvfølgelig mulighed for at smage på husets produkter. Derefter kører vi tilbage til Svendborg. Her bliver vi indkvarteret på vores hotel, hvor vi senere skal spise aftensmad.

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi til Tåsinge og til skipperbyen Troense, der er kendt for Grønnegade – den måske smukkeste landsbygade i Danmark. Vi fortsætter få kilometer mod syd til Valdemars Slot, som er opført i 1639-44 af Christian 4. til sønnen – grev Valdemar Christian – fra hvem slottet har sit navn. Herefter kører vi til Landet Kirke midt på øen. Kirken er særligt kendt Elvira Madigan og Sixten Sparres gravsted – og den bagvedliggende historie om deres kærlighed og tragiske død i Nørreskoven i juli 1889.

Turen fortsætter via Siø til Langeland, hvor vi skal se flere charmerende byer. Vores guide underholder med spændende fortællinger undervejs. Bussen kører blandt andet gennem Rudkøbing – Langelands hovedstad – og fiskeri­byen Bagenkop tæt på øens sydspids. Vi kommer også til Tranekær, hvor vi går en tur – blandt andet forbi byens slot. I løbet af rundturen på Langeland spiser vi frokost.

På vej hjem mod hotellet gør vi holdt ved Bregninge Kirke, som ligger flot på en bakke­top på Tåsinge med en storslået udsigt over de omkringliggende øer. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 3
Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører til Broby, hvor vi finder De Japanske Haver. Stedet har otte flotte japanske temahaver, der er bygget sammen i en stor have.

Efter besøget i De Japanske Haver kører vi over Lillebæltsbroen til Snoghøj, hvor vi spiser frokost, inden vi fortsætter hjemturen nordpå.

PRISEN INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • 2 overnatninger med morgenmad og aftensmad på Hotel Ærø i Svendborg
  • 3 x frokost
  • Rundvisning på Danmarks Forsorgsmuseum
  • Besøg på Ø-Bryg
  • Besøg i De Japanske Haver
  • Guidede udflugter
  • Rejseleder

Tillæg for enkeltværelse kr. 500,-

Påstigningsrute 1

Scroll to top