Svendborg og Det Sydfynske Øhav

Denne rejse er udsolgt

Svendborgsund. Foto: Preben Eider

2 dage
Torsdag 15. til fredag 16. august 2019

Pris pr. person kr. 2.450,-
Helpension


Tag med på en oplevelsesrig tur til Fyns næststørste by og interessante sydfynske øer

Vi drikker morgenkaffe og spiser rundstykker på vejen ned gennem Jylland. Turen fortsætter over Lillebælt til Fyn, og sidst på formiddagen ankommer vi til Svendborg.

Første besøg er på Danmarks Forsorgsmuseum på byens gamle fattiggård. Her skal vi på en spændende og tankevækkende rundvisning – og høre om de mange skæbner, som levede på samfundets skyggeside. I løbet af rundvisningen får vi serveret en af fattiggårdens fedtemadder.

Herefter spiser vi frokost i museets gård, inden der bliver tid til at gå rundt på egen hånd på museet. Vi mødes derefter igen for at tage på guidet tur med bussen i Svendborg og nærmeste omegn.

Midt på eftermiddagen kører vi til Thurø, hvor vi skal besøge bryggeriet Ø-Bryg. Her vil bryggeren Erik vise rundt og fortælle, hvordan og hvorfor han valgte at gøre sin hobby til en levevej. Vi får selvfølgelig mulighed for at smage på husets produkter.

Derefter kører vi til Hotel Christiansminde i Svendborg, hvor vi bliver indkvarteret inden aftensmaden venter.

Hotellet ligger i virkeligt smukke omgivelser lige ned til Svendborgsund. Efter aftensmaden bliver der tid til at gå en tur i den nærliggende skov eller langs stien ved vandet.

Dag 2
Vi nyder den store morgenbuffet, inden vi forlader hotellet og begiver os af sted med bussen mod Faaborg, som er udgangspunktet for dagens mini-krydstogt til et par af de sydfynske øer.

Vi sejler først til Lyø, hvor vi skal på traktor-tur rundt på øen med de ca. 130 indbyggere. Vi holder en pause i løbet af turen, hvor vi får serveret en lækker frokostplatte.

Så går turen mod øst til Avernakø. Her vil vores guide fortælle om, hvordan livet former sig på de to del-øer Avernakø og Korshavn, som er forbundet med en smal dæmning. Vi skal også besøge en af Avernakøs ildsjæle, som har sin egen butik med masser af fine produkter. I butikken skal vi drikke eftermiddagskaffe med kage.

Vores guide vil i løbet af timerne på Avernakø desuden fortælle om kirken, øens beboere og om nogle af de spændende og dramatiske ting, som gennem årene er sket på øen.

Vi sejler herefter tilbage til Faaborg og kører til Hejse Kro ved Fredericia, hvor vi spiser aftensmad, inden hjemturen starter.

PRISEN INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • Guidet byrundtur i Svendborg
  • Entré og rundvisning på Forsorgsmuseet
  • Frokost dag 1
  • Besøg på bryggeri med smagsprøver
  • Hotelovernatning med aftensmad og morgenmad på Hotel Christiansminde
  • Mini-krydstogt i Det Sydfynske Øhav inkl. frokost og eftermiddagskaffe
  • Aftensmad dag 2
  • Rejseleder

Tillæg for enkeltværelse kr. 200,-

Påstigningsrute 1

Scroll to top