Nordtyskland og Helgoland

helgoland
Helgoland

3 dage
Fredag 25. til søndag 27. september 2020

Pris pr. person kr. 2.850,-
Mere end halvpension


Kom med på tre oplevelsesrige dage i det nordtyske

Dag 1
Vi nyder kaffe og rundstykker i bussen, mens vi kører ned gennem Jylland.

Når vi er kommet over den dansk-tyske grænse, kører vi til Slesvig, hvor vi skal besøge byens smukke domkirke med det 112 meter høje tårn. Vi skal også med vores guide rundt i bydelen Holmen, som er et idyllisk gammelt fiskerområde, der rummer masser af spændende historier. Vi kommer desuden forbi A. P. Møller Skolen, som er et dansk gymnasium i Slesvig by.

Frokosten spiser vi på Historischer Gasthof, der ligger lidt uden for Slesvig – tæt på Dannevirke, som er turens næste stop.

Dannevirke er Nordens største forsvarsværk og fortidsminde. Det består af volde og mure og blev skabt og udbygget fra omkring år 500 til ca. 1200. Forsvarsværket skulle sikre rigets grænse mod syd og rakte tværs over den jyske halvøs smalleste sted. Senest i krigen i 1864 fungerede Dannevirke som forsvarsværk.

Vi fortsætter via de smukke byer Frederiks­stad og Tønning til Heide, hvor vi bliver indkvarteret på Nordica Hotel. Det firestjernede hotel byder blandt andet på en god restaurant og et lækkert wellness-område.

Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 2
Efter morgenmaden skal vi af sted på en heldagsudflugt. Vi tager bussen til havnebyen Büsum, hvorfra vi tager færgen til Nordsø-øen Helgoland.

Helgoland består hovedøen samt bade-øen Düne. Hovedøen rummer fantastisk natur med sine stejle klippekyster, som hæver sig 61 meter over havet. I øens nordvestlige del findes den imponerende klippe »Lange Anna«. På øen kan der desuden opleves interessant historie fra 1. og 2. verdenskrig, hvor Helgoland blev brugt som en vigtig flådebase for tyskerne.

I løbet af dagen bliver vi vist rundt med guide – og der bliver også tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Helgoland ligger uden for Schengen-området, og der kan derfor handles toldfrit på øen.

Hvis man ikke ønsker at tage med på turen til Helgoland, kan man blive i Büsum på fastlandet, indtil vi sidst på dagen vender tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.

Dag 3
Vi spiser morgenmad og forlader derefter hotellet. På vejen nordpå kører vi forbi Rendsburg ved Kielerkanalen og videre til Flensborg, hvor vi holder en pause.

Fra Flensborg går turen til grænsebutikkerne. Her bliver der tid til at handle og spise frokost, hvorefter vi fortsætter hjemad.

PRISEN INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • 2 overnatninger på Nordica Hotel Berlin i Heide **** med aftensmad og morgenmad
  • Frokost dag 1 og 3
  • Guidet rundtur omkring Slesvig
  • Guidet udflugt til Helgoland inkl. færge
  • Dansk rejseleder

Tillæg for enkeltværelse kr. 200,-

Påstigningsrute 1

[maxbutton id="2"]

Scroll to top