Kultur og natur i Thüringen

5 dage
Mandag 13. til fredag 17. september 2021

Pris pr. person kr. 3.985,-
Mere end halvpension


Program

Dag 1
Vi drikker morgenkaffe og spiser rundstykker, mens vi kører ned gennem det jyske. Vi holder senere en pause med mulighed for at købe frokost.

Ud på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i den hyggelige bjergby Suhl, som ligger i den sydvestlige del af den tyske delstat Thüringen. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 2
Efter morgenmaden på hotellet skal vi på en guidet byrundtur i Suhl. Vi kommer forbi flere af byens seværdigheder, og der bliver også tid til shopping og til at finde et sted at spise frokost. Der bliver desuden mulighed for at besøge byens kendte våbenmuseum, som er Europas eneste specielle museum for håndvåben.

Over middag kører vi mod øst til byen Neuhaus am Rennweg, hvor vi finder Greiner Glas­pusteri. Her skal vi blandt andet se stedets store »Juleland«, som rummer en imponerende udstilling og butik med et væld af fine glaskugler og andet julepynt. Der bliver også mulighed for at se produktionen – og glaspusteriet har også en café, hvor man kan købe en kop kaffe. Efter besøget i Neuhaus am Rennweg kører vi gennem Thüringens flotte landskaber hjem til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.

Dag 3
Vi spiser morgenmad på hotellet, hvorefter vi drager af sted på dagens udflugt. Turen går gennem Thüringens skove til Oberhof – den kendte skisportsby, som blandt andet huser skihopbakker og et skiskydningsstadion.

Vi fortsætter til den smukke Luther-by Schmal­kalden. Byen byder på en masse flotte og velholdte bindingsværkshuse – et af dem er »Luther-huset«, som i en periode i år 1537 var hjemsted for den tyske munk og reformator.

Næste stop er i Meiningen, hvor vi skal spise frokost. Dette foregår på særlig vis i byens gamle fængsel, hvor vi, iført fangedragter, får serveret mad i cellerne. Om eftermiddagen skal vi besøge en chokoladefabrik, inden vi vender retur til hotellet, hvor vi senere spiser aftensmad.

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi til Thüringens hovedstad, Erfurt, hvor vi skal på guidet byrundtur. Erfurt er en af de smukkeste byer i Tyskland, hvor især den gamle bydel vidner om byens tidligere rigdom. Vi starter rundturen ved Domkirken og fortsætter til broen Kramerbrucke, som er hjemsted for smukke gamle bindingsværkshuse. Derefter til Fischmarkt, hvor vi ser en række prægtige købmandshuse samt byens rådhus. Vi nærmer os herefter indkøbscentret Anger, så hvis man vil shoppe, så kan man finde alt her. Byen har også en stor ruinkirke fra 2. verdenskrig, som vi kommer forbi. Efter byrundturen er der tid på egen hånd.

Hjemme på hotellet spiser vi aftensmad.

Dag 5
Vi forlader hotellet efter morgenmaden, og kører nordpå mod Danmark. Vi holder pauser undervejs og spiser aftensmad, inden vi når hjem.

PRISEN INKLUDERER

  • Transport i turistbus
  • Kaffe og rundstykker i bussen dag 1
  • 4 overnatninger med aftensmad og morgenmad på Michel Hotel i Suhl
  • 1 x frokost i det gamle fængsel i Meiningen
  • Aftensmad på hjemtur
  • Tre spændende udflugter med guide
  • Besøg på glaspusteri
  • Dansk rejseleder

Tillæg for enkeltværelse kr. 350,-

Påstigningsrute 2

Scroll to top